Piatok, 13. Marec 2015 | Prílohy k správe | Tagy

Izraelská asociácia pre meranie sledovanosti televízií (IARB) oznámila, že s agentúrou Kantar Media predĺžila zmluvu na projekt elektronického merania sledovanosti televízií prostredníctvom peoplemetrov až do roku 2019. Kantar Media tak realizuje peoplemetrové meranie v Izraeli nepretržite už od roku 1998.

Agentúra Kantar Media sa zaviazala navýšiť veľkosť panelu o ďalších 20%, na 700 domácností. Prinesie tým lepší prehľad o sledovacích návykoch naprieč všetkými meranými televíznymi kanálmi a zároveň poskytne presnejšie informáce o tom, aké programy divákovi v televízii chýbajú.

“Teší nás, že budeme aj naďalej spolupracovať s asociáciou IARB a jej členmi,” povedal Richard Asquith, globálny riaditeľ agentúry Kantar Media Audiences. “Meranie televíznej sledovanosti realizujeme v Izraeli už od roku 1998. Od úplného začiatku poskytujeme dáta o návykoch divákov na vysokej úrovni. Teraz prebieha po celom svete transformácia televízií, ktorá so sebou prináša zaujímavé možnosti merania sledovanosti. Sme presvedčení, že aj v budúcnosti naše vyspelé a hybridné techniky merania uspokoja potreby izraelského televízneho priemyslu, pričom aj naďalej budeme poskytovať služby najvyššej medzinárodnej kvality.“

Samuel Shem-Tov, riaditeľ IARB, dodal: “S agentúrou Kantar Media spolupracujeme už takmer dvadsať rokov, vlastne od založenia asociácie IARB a sme radi, že táto agentúra bola opäť vymenovaná za nášho dodávateľa pre peoplemetrové meranie. Pretože sledovacie návyky divákov sa budú neustále rozvíjať, chce IARB poskytovať transparentnú menu pre meranie sledovanosti a zároveň držať krok s novými riešeniami v oblasti merania. Veríme, že Kantar Media nám preto poskytne služby na najvyššej úrovni a zareaguje na výzvy, ktorým budeme čeliť v nasledujúcich rokoch.“

Súčasťou skupiny Kantar Media je aj sektor TAM (Television Audience Measurement) agentúry TNS Slovakia.

Ivan Šimek, Managing Director; t: 02/ 32 366 222, e: ivan.simek@tns-global.sk

Andrej Vallo, TAM Manager, t: 02/ 32 366 300, e: andrej.vallo@tns-global.sk