Piatok, 6. Máj 2016 | Prílohy k správe | Tagy

Holandská asociácia pre televízne a internetové vysielanie Stichting KijkOnderzoek (SKO) spolu s agentúrou Kantar Media získali uznanie za svoj inovatívny prínos v oblasti dátovej integrácie  a vyhrali hlavnú cenu 4. ročníka súťaže i-com Data Creativity Awards v kategórii Video.

Táto prvá fáza hybridného merania asociácie SKO s názvom Hybrid Video Data Integration Model (SKO – VIM) kombinuje cenzusové dáta a zdrojové panelové dáta pre meranie sledovanosti online TV programov, videí a reklám. Moderné systémy dátovej integrácie a produkcie navrhla agentúra Kantar Media s cieľom poskytovať spracovanie a produkciu dát na dennej báze. V roku 2016 bude pokračovať integrácia online a tradičnej TV meny, čo asociácii SKO umožní zaviesť platformu Video Total, ktorá spája tv a online dáta do jedného dátového súboru.

Bas de Vos, generálny riaditeľ asociácie SKO, uviedol: „Teší nás, že sme získali toto ocenenie ako uznanie našej priekopníckej práce. Skúsenosti agentúry Kantar Media v oblasti hybridného merania nám umožnili vytvoriť, vyvinúť a implementovať rozšírený model dátovej integrácie, ktorý poskytne jednotný pohľad na TV a video sledovanosť na holandskom trhu.“

„Ocenenie i-com Data Creativity Award sa udeľuje za výnimočné výsledky v oblasti marketingových dát a meraní. Sme radi, že porota ocenila víziu SKO a schopnosť tímov Kantar Media, ktoré sa venujú dátovej technológii a spracovaniu dát“, poznamenal Richard Asquith, globálny riaditeľ Audience Intelligence agentúry Kantar Media. „Aj vďaka spolupráci s agentúrou comScore a ďalšími našimi partnermi spĺňa tento priekopnícky projekt potreby trhu v oblasti merania sledovanosti naprieč všetkými platformami a pre všetky demografické skupiny.”

Súčasťou skupiny Kantar Media je aj sektor TAM (Television Audience Measurement) agentúry TNS Slovakia.

Andrej Vallo, TAM Manager, t: 02/ 32 366 300, e: andrej.vallo@tns-global.sk